Juridisch adviseur Handhaving Wet natuurbescherming

Deskundige juridische vraagbaak

Het milieu en de natuur gaan je aan het hart. Voordat er een vergunning wordt verleend en voordat handhaving wordt ingezet, leunen we sterk op jouw juridisch advies. Een strategisch, tactisch en/of operationeel advies. Want jij beschikt over de nodige kennis en ervaring, jij adviseert weloverwogen en bent je bewust van de (politieke) belangen. Op jou kunnen we bouwen.

Zin in zo’n verantwoordelijke en afwisselende baan? Komt goed uit, want wij zoeken een:

Juridisch adviseur handhaving natuurbeschermingsrecht

voor 32-36 uur per week

Dit ga je doen

Sparren! Met collega-juridisch adviseurs, vergunningverleners, handhavers, specialisten, teamleiders en managers van verschillende afdelingen heb je veelvuldig overleg over mogelijke doeltreffende oplossingen voor juridische vraagstukken. Als je aan de slag gaat als juridisch adviseur handhaving natuurbeschermingsrecht (Wnb) stel je onder andere handhavingsbesluiten op en krijg je zeker te maken met een zeer actueel onderwerp als de stikstofproblematiek. In deze functie vertegenwoordig je de organisatie in bezwaar- en beroepzaken. Zowel zelfstandig als in teamverband werk je aan een gevarieerd onderwerpenpakket binnen het natuurbeschermingsrecht. Een uitbreiding van het takenpakket naar bijvoorbeeld andere wetgeving is op termijn eventueel bespreekbaar.

Dit ben jij

Je hebt Nederlands recht gestudeerd en bent gespecialiseerd in het natuurbeschermingsrecht. Daarnaast heb je de nodige kennis van bestuurs- en omgevingsrecht. Ook proceservaring? Dat werkt zeker in je voordeel. Net als daadkracht, enthousiasme en flexibiliteit. Aangezien je reeds meerdere jaren een soortgelijke functie hebt vervuld, besef je het belang van een toegankelijke en proactieve juridische houding. Jouw analytisch vermogen, visie, empathie, overtuigingskracht en initiatief is eveneens dik in orde.

Dit zijn je collega’s

Je maakt deel uit van het team juristen dat bestaat uit tien deskundige en enthousiaste collega’s. Als juridisch adviseur werk je nauw samen met vergunningverleners, toezichthouders en specialisten.

Hoe prettig en stimulerend is het om met betrokken collega’s te werken?! Mensen met hart voor de zaak, met interesse in elkaar, in de organisatie en in nieuwe ontwikkelingen. Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) krijgt iedereen alle kansen. Aan jou om ze te benutten.

Dit staat er tegenover

De functies van juridisch adviseur (normfunctie Adviseur IV of III) zijn gewaardeerd in functieschaal 10 of 11 van de CAO SGO (min. € 2973,- en max. € 5169,- bruto (peildatum 1 oktober 2020) bij een volledige werkweek. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Inschaling in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.

Verder bieden wij een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele invulling van de werktijden, een individueel keuzebudget van 17,05% dat je naar wens kunt laten uitkeren in voorzieningen of extra inkomen. Als je gebruik maakt van het OV om naar het werk te reizen worden je reiskosten volledig vergoed. Bij gebruik van eigen vervoer ontvang je een tegemoetkoming in je reiskosten.

Dit zijn wij

Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) gaan we altijd constructief en voorkomend te werk. In onze organisatie werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord. Daarnaast is ook provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest, externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.

Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.

En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.

De OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij het mogelijk is flexibel en zelfstandig te werken. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur) en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.

Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Dit wil je niet mislopen

Heb jij ook hart voor het milieu en onze leefomgeving? Neem dan vooral contact met ons op!

Voor informatie over de functie kun je bellen met Jutta Benz, coördinator team juristen. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Kevin Schouten, HR-adviseur. Beiden zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 088-1021300.

Heb jij interesse in deze baan? Reageer via onderstaande knop ‘Solliciteren’ en laat in onze beveiligde omgeving je gegevens, motivatie en CV achter.

We ontmoeten je graag!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dampten 2

1624 NR Hoorn
 

Postbus 2095

1620 EB Hoorn


088 - 10 21 300

 

www.odnhn.nl

recruitment@odnhn.nl