Trainees

 

Geen dag hetzelfde!

Zet jij je graag in voor een beter milieu? Wil je als vergunningverlener alle ‘ins & outs’ van wetten en regels leren kennen en daarmee aanvragen van initiatiefnemers kunnen toetsen? Of wil je juist bedrijven bezoeken en checken of de wet- en regelgeving nageleefd wordt, in de rol van toezichthouder? Maar ook als je een kei bent op het gebied van ICT en een organisatie daarmee tot steun wilt zijn, lees dan snel verder: de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) biedt jou nu de kans om je hart te volgen!

Je hebt ten minste een HBO-studie afgerond die aansluit op 1 van deze thema’s en je wilt jouw maatschappelijke betrokkenheid in het primaire of ondersteunende proces in de praktijk brengen. Je bent ervan doordrongen dat het milieu en de natuur om duurzame alternatieven vragen. Daar heb jij zo je ideeën over, maar voor de uitvoering daarvan kun je nog best begeleiding van specialisten gebruiken. Net zo goed als de leerprocessen in de digitale ondersteuning.

Goed nieuws!

De Omgevingsdienst NHN zoekt trainees, jonge ambitieuze HBO’ers en WO’ers die tegen een goed salaris hun kennis en geestdrift willen aanwenden voor een waardevol advies of voor een uitdagende klus binnen en buiten de deur. Wij verzorgen de milieutaken voor zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord en de provincie Noord-Holland. Onder begeleiding van een inspirerende mentor, voor wie geen vraag te gek is, kun jij straks in alle vrijheid mooie carrièresprongen maken in je vakgebied.

De OD NHN is een jonge, moderne organisatie. Onze doorgewinterde medewerkers (ca. 200) zijn bevlogen en bedreven in hun vak. Geen dag is voor hen hetzelfde. Ga maar na, klimaat- en milieuwetgeving is volop in ontwikkeling. Velen van hen zitten bovendien niet de hele dag achter een bureau maar zijn lekker veel op pad. Ons werkgebied beslaat namelijk zeventien gemeenten met 23.000 bedrijven en 650.000 inwoners, dus er gebeurt altijd wat. Dat maakt ons werk bijzonder gevarieerd en energiek.

Zoek het uit!

Wordt het handhaving, vergunningverlening of ICT? Welk werkveld je ook kiest, er staat een team van enthousiaste specialisten voor je klaar om je te prikkelen en je te begeleiden in jouw werkveld. Bij jouw prille stappen in onze organisatie ontvang je begeleiding van een mentor, en met de andere trainees volg je gezamenlijk een centraal traineeprogramma. Hierin wordt een beroep gedaan op jouw adviesvaardigheden en is er volop ruimte om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het traineeship duurt 1 jaar en start op 1 november 2019. Is er een wederzijdse match? Dan hebben we voor jou na dit jaar een vaste plek in onze organisatie in de functie waarvoor je tijdens je traineeship bent klaargestoomd. Mooi vooruitzicht toch? Net als het idee dat jouw inzet straks bijdraagt aan een veiliger, duurzamer en gezonder Noord-Holland Noord.

Ben je 32 tot 36 uur per week beschikbaar? Leergierig, flexibel, klantgericht en ondernemend? Heb je minimaal een HBO opleiding afgerond gericht op de vakgebieden van onze traineefuncties, bijvoorbeeld bouwkunde, milieukunde, biologie, ecologie, nautica of informatica?Kun je goed samenwerken en zie je het als een uitdaging om soepel met verschillende belangen om te gaan? Dan zien wij jou graag! 

Gegarandeerd flexibel

Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 32–36 uur per week. Bij goed functioneren krijg je na 1 jaar een vast dienstverband. Er staat je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden te wachten, zoals een flexibele invulling van de werktijden, de mogelijkheden om werk en privé te combineren en een Individueel Keuze Budget (IKB) dat je naar wens kunt inzetten voor een aanvullende opleiding, extra vrije dagen of extra inkomen. En, ook niet onbelangrijk: een maandsalaris volgens schaal 8 CAR-UWO (€ 2.618,- bruto per maand).

Solliciteer!

In onderstaande tekstblokken vind je per traineeplaats de functie-inhoudelijke informatie en een contactpersoon voor functie-inhoudelijke vragen. Ben je geïnteresseerd, voldoe je aan het profiel en wil jij een mooie carrière bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord? Solliciteer dan uiterlijk donderdag 19 september a.s. via de sollicitatieknop onderaan deze vacaturetekst.

Wil je meer informatie over de werving en selectieprocedure van het traineeship, neem dan contact op met Annemarie van der Will, Strategisch HR-adviseur (088-102 1858). 

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Over de vergunningverlener trainee vacature

Je gaat als trainee aan het werk bij het team Milieu van onze afdeling Regulering Leefomgeving. Dit team houdt zich voornamelijk bezig met het besluiten op aanvragen Omgevingsvergunning Milieu en het behandelen van meldingen Activiteitenbesluit in opdracht van 17 gemeenten in Noord-Holland Noord. Daarnaast zijn deze collega’s voor een groot aantal gemeenten actief op bijvoorbeeld het terrein van horeca, asbest, afval, vuurwerk, energiesystemen, circulaire economie, etc.
Zij verstrekken informatie en adviseren steeds meer integraal aan het begin van het proces.
Voor jou is het dan ook belangrijk dat je initiatiefrijk bent, overtuigingskracht bezit en gericht bent op samenwerking. Je wilt niets liever dan onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk bedienen.

Als trainee ga jij je ontwikkelen in het zelfstandig beoordelen van aanvragen voor omgevingsvergunningen milieu en meldingen in het kader van het Activiteitenbesluit van bedrijven. Je toetst aanvragen aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet milieubeheer en overige relevante wetgeving.

Daarnaast kijk je of de aangevraagde activiteiten/meldingen voldoen aan de van toepassing zijnde wetgeving. Je krijgt hierdoor een boeiende milieutechnische kijk in veel bedrijven. Bovendien overleg je regelmatig met bedrijven over de actualiteit van hun omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu. Met jouw frisse blik denk je mee over procesverbeteringen. Binnen dit dynamische team gebeuren genoeg zaken om je tanden in te zetten!

Enthousiast geworden? Reageer via de sollicitatieknop onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Joop Blok (afdelingsmanager) via telefoonnr. 088-102 13 00 / e-mail jblok@odnhn.nl.

______________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Over de handhaver/toezichthouder trainee vacatures 

Bij handhaving van het milieurecht, uitgevoerd door politie, lokale, provinciale en landelijke overheden wordt onderscheid gemaakt in onderwerpsgebieden die in ‘kleursporen’ worden uitgedrukt: grijs (milieuhygiëne), blauw (water), groen (gebieds- en soortenbescherming), rood (ruimtelijke ordening) en oranje (gevaarlijke stoffen).

We zoeken voor onze afdeling Toezicht & Handhaving trainees voor de kleursporen grijs (milieuhygiëne) en blauw (water).

Grijs: milieuhygiëne

In het grijze kleurspoor bezoek je een diverse groep aan bedrijven die potentieel milieubelastende activiteiten uitvoeren. Je kunt dan denken aan productiebedrijven van consumentengoederen, horecabedrijven, saneringsbedrijven van vervuilde grond, afvalverwerkers etc. Je controleert op basis van een uitvoeringsprogramma of naar aanleiding van klachten op naleving van voorschriften waarmee nadelige gevolgen voor het milieu en de leefomgeving worden beperkt. Je rapporteert je bevindingen en geeft advies over onder andere de maatregelen gericht op energiebesparing, de opslag van gevaarlijke stoffen, het voorkomen van geluidsoverlast, de zorgvuldige sanering van asbesthoudende bouwstoffen en de bescherming van bodem en grondwater.

Blauw: (vaar)wegen

Je werkt nauw samen met de (vaar)weginspecteurs van de provincie. Indien er een nautisch of verkeersgevaarlijke situatie ontstaat waarbij handhavend moet worden opgetreden, kom je in actie. Je past bestuursrecht toe in de meeste gevallen. Daarnaast controleer je regelmatig op snelheid op de provinciale vaarwegen. Hierbij wordt naast bestuursrechtelijk ook strafrechtelijk opgetreden. In het kader van het nieuwe ligplaatsenbeleid van de provincie controleren we ook op afgegeven ontheffingen (boten en steigers). Je reageert op klachten en op handhavingsverzoeken en zorgt dat de juiste personen daarbij betrokken worden. Je rapporteert je bevindingen en stemt je aanpak af met onze juristen.
 
Enthousiast geworden? Reageer via de sollicitatieknop onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan voor de traineefunctie gericht op kleurspoor “grijs” contact op met Ronald Kraakman (teamleider) via telefoonnr. 088-102 17 96 / e-mail rkraakman@odnhn.nl. Neem voor de traineefunctie gericht op kleurspoor “blauw” contact op met Laura Erkens (teamleider) via telefoonnr. 088-102 18 19 / e-mail lerkens@odnhn.nl.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Over de trainee vacature functioneel beheerder

Als functioneel beheerder maak je onderdeel uit van het team Informatisering en Automatisering van de afdeling Bedrijfsvoering. Je krijgt hiermee een uitdagende baan in een dynamische omgeving. Jouw werk speelt zich af op het raakvlak van de ICT organisatie en de gebruiker binnen de ICT keten. In samenspraak met gebruiker, informatiemanagement en ICT streeft dit team naar een optimale aansluiting tussen het werkproces en de ICT-omgeving. Als functioneel beheerder ben jij verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de informatiesystemen die binnen de organisatie worden gebruikt én daarbij de eerste schakel tussen de eindgebruikers en leverancier. Je bent verantwoordelijk voor het structureren, inrichten, optimaliseren en beheren van de informatiesystemen. Functioneel beheer krijgt momenteel een nieuwe rol binnen de organisatie, jij hebt de kans om vooraan te staan bij de veranderingen die komen gaan. Naast het beheren van bestaande applicaties werk je ook mee aan het inrichten en implementeren van nieuwe applicaties.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Reageer via de sollicitatieknop onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Berdinald Juddu (interim teamleider) via telefoonnr. 088-102 1300 / e-mail bjuddu@odnhn.nl.
Dampten 2

1624 NR Hoorn

Postbus 2095

1620 EB Hoorn


088 - 10 21 300


www.odnhn.nl

recruitment@odnhn.nl