Vergunningverlener A Wet natuurbescherm., Stikstof

 
Zekerheid, afwisseling en uitdaging. Dat is wat jij wilt. Je verstrekt waardevolle adviezen, helpt vergunning aanvragers hun idee of plan daadwerkelijk volgens de richtlijnen uit te voeren. Iedereen blij.

Zin in zo’n boeiende baan? Komt goed uit, want wij zoeken een:

Ervaren vergunningverlener A Wet natuurbescherming, Stikstof

voor 24-36 uur per week


Dit doe je
Jij versterkt ons team van vergunningverleners Natuurbescherming op het vakgebied stikstof. Met al jouw inzicht in (plaatselijke) verordeningen, wetten, regelgeving, procedures en beleid voorzie je vergunning aanvragers van begrijpelijk advies. Je denkt mee, draagt oplossingen aan voor problemen en beoordeelt de vergunningaanvragen omtrent stikstof op juistheid en volledigheid.

Aan jou de taak om de - vaak complexe – aanvragen voor het onderdeel stikstof te beoordelen op juistheid en volledigheid. Je overlegt bovendien regelmatig met particulieren, bedrijven, gemeenten, terreinbeheerders en allerlei andere organisaties die een beroep doen op de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) voor vergunningen en ontheffingen in het kader van de Wet natuurbescherming. Je adviseert, rapporteert, correspondeert en communiceert helder en secuur. Dat maakt jou tot een fijne gesprekspartner die weet te overtuigen.

Dit ben jij
Je hebt oprechte interesse in natuurbescherming. Met jouw scherpe analytische blik doorzie je snel de verschillende belangen. Je beweegt je gemakkelijk tussen mensen van diverse pluimage en weet belanghebbenden te overtuigen. Je bent dan ook doordrongen van de waarde van goede schriftelijke en mondelinge communicatie. Jouw communicatieve vaardigheden komen met name van pas bij het glashelder verwoorden van complexe juridische of technische obstakels. Je hebt meer dan voldoende kennis van wetten en regelgeving om, indien nodig, alternatieve routes voor te stellen. Dat vraagt om creativiteit, oplossingsgerichtheid en klantvriendelijkheid. Je hebt een ecologische, milieukundige of omgevingsgerichte HBO- of WO opleiding met succes afgerond, al dan niet met aanvullende cursussen, plus minimaal 5 jaar ervaring met het verlenen van vergunningen onder de Wet natuurbescherming op het gebied van stikstof.

Dit zijn je collega’s
Je maakt deel uit van de afdeling Regulering Leefomgeving, die is onderverdeeld in een team Milieu en een team Natuurbescherming. Jij gaat aan de slag in het team Natuurbescherming. Binnen dit team werken 22 deskundige en enthousiaste collega’s.
Hoe prettig en stimulerend is het om met betrokken collega’s te werken. Mensen met hart voor de zaak, met oprechte interesse in elkaar, in de organisatie en in nieuwe ontwikkelingen. Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) zit je goed. Hier krijgt iedereen alle kansen, ook op het gebied van scholing. Aan jou om ze te benutten. 

Dit staat er tegenover
Tegenover jouw inzet, flexibiliteit, zelfstandigheid en overtuigingskracht staat een maandsalaris tussen € 2973,- en € 4494,- bruto (peildatum 1 oktober 2020) van de CAO SGO bij een volledige werkweek. De functie van vergunningverlener A is gewaardeerd in functieschaal 10 (normfunctie HR21 Medewerker Beleidsuitvoering I). Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Inschaling in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.

Verder bieden wij een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele invulling van de werktijden, een individueel keuzebudget van 17,05% dat je naar wens kunt laten uitkeren in voorzieningen of extra inkomen. Als je gebruik maakt van het OV om naar het werk te reizen worden je reiskosten volledig vergoed. Bij gebruik van eigen vervoer ontvang je een tegemoetkoming in je reiskosten.

Dit zijn wij
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) gaan we altijd constructief en voorkomend te werk. In onze organisatie werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord. Daarnaast is ook provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest, externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.

Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek. 
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.

De OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij het mogelijk is flexibel en zelfstandig te werken. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur) en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.

Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Dit wil je niet mislopen
Heb jij ook hart voor onze omgeving? Neem dan vooral contact met ons op!

Voor informatie over de functie kun je bellen met Ed Langereis, afdelingsmanager Regulering Leefomgeving. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Kevin Schouten, HR-adviseur. Beiden zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer 088-1021300.

Heb jij interesse in deze baan? Reageer via onderstaande knop ‘Solliciteren’ en laat in onze beveiligde omgeving je gegevens, motivatie en CV achter.

We ontmoeten je graag!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dampten 2

1624 NR Hoorn
 

Postbus 2095

1620 EB Hoorn


088 - 10 21 300

 

www.odnhn.nl

recruitment@odnhn.nl